Koningin Elisabeth Wedstrijd

Stage and backstage

Een man die door het spionnetje van een deur kijkt. Wantrouwen? Helemaal niet. Mohammed Chouri, die een hele tijd regisseur was in het Paleis voor Schone Kunsten en heel gekend is in de Belgische muziekwereld, vergewist zich er enkel van of de volgende Lire la suite

Een man die door het spionnetje van een deur kijkt. Wantrouwen?

Helemaal niet. Mohammed Chouri, die een hele tijd regisseur was in het Paleis voor Schone Kunsten en heel gekend is in de Belgische muziekwereld, vergewist zich er enkel van of de volgende kandidaat van de Koningin Elisabethwedstrijd al kan optreden of niet.
Achter al wat men weet en ziet van de beroemde muziekwedstrijd verschuilt zich een heel leven, een organisatie, verhalen die minder zijn gekend.
Met Stage and Backstage nemen het boek van Nicolas Blanmont u mee op een ontdekkingstocht voor en achter de schermen van de Wedstrijd.

Er wordt gezegd dat de Koningin Elisabethwedstrijd de meest prestigieuze is van alle muziekwedstrijden. Is dat zo? Dit boek vertelt de geschiedenis ervan en vertrekt daarbij van de Wedstrijd Eugène Ysaÿe in 1937. Maar het legt ook uit waarom ons land, elk jaar opnieuw, in de maand mei in de ban is van deze vermaarde competitie.

Viool, piano en zang: zijn alle sessies van hetzelfde niveau? Wat is de rol van de koninklijke familie? Hoe leven de twaalf finalisten in de Kapel? Vanwaar die weerklank in de media? Wat is er geworden van de winnaars van de eerdere edities? En wat is er geworden van… de opgelegde werken en hun componisten?

Nicolas Blanmont observeert de scene maar beweegt zich ook in de coulissen. Hij vertelt u alles wat u altijd al wilde weten over de Koningin Elisabeth.

Nicolas Blanmont is journalist bij "La Libre Belgique" en presentator bij de RTBF. Hij volgt elke sessie van de Koningin Elisabethwedstrijd sinds 1987 en verzorgt de presentatie van de Wedstrijd sinds 1997.


Livre broché - En néerlandais 25,00 €

InfoPour plus d'informations à propos de la TVA et d'autres moyens de paiement, consultez la rubrique "Paiement & TVA".

Spécifications


Éditeur
Versant Sud
Auteur
Nicolas Blanmont,
Collection
Hors Collection (Versant Sud)
Langue
néerlandais
Catégorie (éditeur)
Philosophie, lettres, linguistique et histoire > Archéologie et histoire de l'art > Musicologie
Code publique Onix
06 Professionnel et académique
Date de première publication du titre
01 mai 2012
Type d'ouvrage
Monographie

Livre broché


Date de publication
01 mai 2012
ISBN-13
978-2-930358-64-2
Ampleur
Nombre de pages de contenu principal : 208
Code interne
978-2-930358-64-2
Format
17 x 24 x 1,1 cm
Poids
359 grammes
Prix
25,00 €
ONIX XML
Version 2.1, Version 3

Google Livres Aperçu


Publier un commentaire sur cet ouvrage